Verstappen: “Če ne znajo zgraditi dirkalnika, je to njihov problem”

0

Nova generacija dirkalnikov večino pritiska na stezo generira s talnim efektom, vendar stranski učinek le tega je poskakovanje. Včeraj zvečer je FIA naznanila, da bo omejila poskakovanje z merjenjem oscilacij na dirkača znotraj dirkalnika in v kolikor bodo le te izven predpisanih mer, bi ekipo doletela kazen. Nadzorni organ bo tekom današnjega dne odločil kako bodo meritve potekale in kakšna bo meja sprejetega poskakovanja.

Aktualni svetovni prvak meni, da FIA ni ravnala pravilno, ko je intervenirala in omejila poskakovanje dirkalnikov v imenu varnosti dirkačev. Razočaran je namereč nad dejstvom, da se je po glasnih pritožbah ekipe Mercedes, ponovno med sezono speminjajo pravila.

Razočaran sem, da imamo ponovno spemembe pravil med sezono. Čudno se mi zdi, da se ena ekipa začne pritoževati in že naslednji dan se spreminjajo pravila. Veliko je ekip, ki so dirkalnik zgradile okoli problema poskakovanja in bi si za to zaslužile pohvale. Če ne znajo zgraditi dirkalnika, ki ne poskakuje, je to njihov problem.

Kratkoročne rešitve FIE bodo najbrž še otežile sezono Mercedesu, bi pa utegnile tehnične spremembe kasneje v sezoni pomagati srebrnim puščicam pri poskusu vrnitve na vrh. Za to bo organizirala tehnične sestanke ekip in sprejela nadaljne korake, ki bodo v srednjeročnem času znižali jakost fenomena.

Uradno: FIA vzpostavila omejitev poskakovanja

 

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje