Tost odgovarja drikačem: “To je dirkalnik Formule 1, ne Rolls Royce”

0

Šef ekipe AlphaTauri Franz Tost nima veliko simpatij z dirkači, ki se pritožujejo čez poskakovanje svojega dirkalnika. Fenomen so povzročile nove tehnične regulative, vendar večina ekip je težavo že uspešno odpravila.

Nekateri dirkači so se FII pritožili čez boličine v vratu in hrbtu zatorej se je mednarodna avtomobilistična zveza odločila reagirati in poskakovanje omejiti. Tost, ki trdi, da bo njegova ekipa kljub vsemu FIO podprla meni, da nikjer ne piše, da bi morali biti dirkalniki Formule 1 enostavni ali udobni za vožnjo.

Dirkači se pritožujejo češ da dirkalniki za vožnjo niso enostavni. Po eni strani jih razumem, vendar po drugi strani je to dirkalnik Formule 1. Spominjam se dirkačev, ki so mi v nedeljo zvečer dejali, da morajo naslednji dan k zobozdravniku, ker so jim izpadle plombe – to ni nič novega.

Tehnični oddelek FIE naj bi se v prihodnjih dneh sestal s tehničnimi direktorji ekip in sprejel nadaljne korake k reševanju poskakovanja.

To je dirkalnik Formule 1, ne Rolls Royce in dirkači se morajo tega zavedati. Če so dirkalniki neudobni ali prezahtevni za dirkanja naj tisti, ki se pritožujejo, raje ostanejo doma, v dnevni sobi, v naslonjaču.

Netflix posnel sobotni sestanek šefov ekip na katerem naj bi bilo zelo burno

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje