Tost: “Micka ne odpišite prezgodaj; prvenstva Formule 2 ne dobiš po nesreči”

2

Red Bull morda ne slovi po veliko potrpežljivosti, ko pride do mladih dirkačev in priložnosti v najelitnejšemu razredu motošporta. Po mnenju Franza Tosta, šef ekipa Alpha Tauri in enega izmed najboljših mentorjev dirkačem Formule 1, potrebuje dirkač vsaj tri leta dirkanja preden lahko ekipa nanj računa glede rezultatske konsistenčnosti.

Sin sedemkratnega svetovnega prvaka Mick Schumacher je v Monaku ponovno razbil svoj dirkalnik in ponovno sporžil vprašanje glede statusa v kraljici motošporta, kjer se mladi Nemec še ni posebej izkazal.

Micka ne odpišite prezgodaj. Še vedno vrjamem vanj. Prvenstvo Formule 2 in Formule 3 ne dobiš po nesreči in tega se je potrebno zavedati. Gre šele za njegovo drugo sezono in dirkalniki niso enostavni za vožnjo.

Član Ferrarijeve dirkaške akademija in dirkač Williamsa Nicholas Latifi sta še ednia dirkača brez točk v skupni dirkaški razvrstitvi letošnje sezone. Nekdanji podpredsednik Mercedesa Norbert Haug verjame v 22-letnega nemca in je prepričan, da ga v kraljici motošporta čaka uspešna in dolga kariera.

Iz dirkalnika je poskušal izzvabiti maksimum in za nekaj centimetrov je zgrašil idealno linijo in to je imelo pač takšne posledice. Ekipa mora stati ob njem v tekšnih trenutkuh in gotov sem, da bo kmalu osvojil tudi točke.

Steiner nezadovoljen z Mickom Schumacherjem

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

MICHAEL & MICK SCHUMACHER Tudi ko je Michael Schumacher prišel v Ferrari je potreboval 3 leta, da je nekako konsolidiral moštvo skupaj z Ross Brawnom, Rory Bryne in Jean Todtom, saj so potem osvojili 5 naslovov svetovnega prvaka in 6 naslovov konstruktorjev. Ko je prišel Michael Schumacher v Ferrari je bil že dvakrsvetovni prvak z Benettonom in 19 zmagami, kar je bistveno drugačna diršaška pot, kot jo ima sedaj Mick. Tako je Michael Schumacher v sezoni 1996 zmagal 3 GPO, v sezoni 1997 zmagal 4 GP, v sezoni 1998 pa 5 GP, ter sezono preden je postal svetovni prvak pa… Preberi več

janez

mislim,da mora stran od te ekipe.