Russell ne verjame, da bo lahko v ovinku Copse vozil s polnim plinom

0

George Russell je izrazil dvom, da bo letos v Silverstonu s svojim Mercedesom W13 lahko skozi ovinek Copse vozil s polnim plinom zaradi težav s poskakovanjem bolida. Mercedes ima od vseh ekip na štartni vrsti največ težav s poskakovanjem dirkalnika in zato njihova forma ni tako bleščeča kot v prejšnjih sezonah. Na prvih devetih dirkah so zgolj petkrat stali na odru za zmagovalce. Na dirki v Barceloni so predstavili posodobljeno različico dirkalnika, ki pa po Russllovem mnenju še ni odpravila vseh problemov.

V Barceloni smo bili zelo presenečeni, saj bolid ni poskakoval na ravninah. Potem smo prišli v dva hitra ovinka in tam je bolid poskakoval skozi celotno dolžino obeh ovinkov. To se je zgodilo pri 250 km/h, v ovinku Copse v Silverstonu pa dirkamo s približno 300 km/h, zato bo vožnja skozi ta ovinek zagotovo zelo zahtevna. Še nekaj moštev bo imelo podobne težave kot jih bomo imeli mi.

Mladi Britanec je omenil tudi, da je lahko lani z Williamsovim bolidom, ki je bil med najpočasnejšimi na štartni vrsti, skozi ovinek Copse lahko vozil s polnim plinom že od prvega prostega treninga naprej. Letos bo ta naloga v Mercedesovem dirkalniku precej težja.

Prepričan sem, da letos skozi Copse ne bom vozil s polnim plinom, čeprav imamo pri visokih hitrostih veliko več podtlaka kot lani. Občutek v dirkalniku je v hitrih ovinkih zelo slab in zato je še bolj zanimivo, da smo bili v Barceloni najhitrejše moštvo prav v kombinaciji hitrih ovinkov.

Pri srebrnih puščicah bodo na dirko v Veliko Britanijo pripeljali nove posodobitve. Russell ne verjame, da je konfiguracija steze v Silverstonu zagotovilo za uspeh Mercedesa, saj ima moštvo še vedno težave, ki jih še niso razrešili.

Naslednje štiri dirke bodo na sporedu na tradicionalnih evropskih dirkališčih. Dejstvo je, da še vedno odkrivamo drugačne težave z našim bolidom na vsaki stezi, ki je na koledarju dirk v formuli 1. Nimamo nobenega zagotovila, da bomo na naslednjih dirkah zelo hitri.

Smedley: “Za poskakovanje ni kriv pravilnik, temveč ekipe”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje