Rosberg: “Ferrari nima kaj več izgubiti”

0

Po treh dirkah sezone je Scuderia Ferrari, s Charlesom Leclercom na čelu, dobila še drugo od treh uvodnih dirk sezone. Nihče pravzaprav ni pričakoval tako dobrega vstopa italijanskega moštva v leto 2022, vendar prav tako nihče ni pričakoval dramatičnega padca, ki sta ga zrežirala Red Bull in Ferrarijeva pogonska enota. Bi si kdo v tem trenutku upal napovedati vrnitev Ferrarija?

Nekdanji svetovni prvak Nico Rosberg meni, da lahko Scuderia kljub velikemu zaostanku še vedno napade Red Bull v boju za naslov prvaka, vendar mora v drugem delu sezone tvegati bistveno več.

Ferrari nima kaj več izgubiti. Pritisk na ekipo je nekoliko padel in maksimalno lahko napadejo. Po prvih nekaj dirkah so že bili prvi favoriti za osvojitev naslova, vendar sedaj že veliko zaostajajo in nič drugega jim ne prostane kot popoln napad.

Rosberg je poudaril, da bo veliko odvisno od dejstva, ali je Scuderia rešila težave s pogonsko enoto. Mattia Binotto je zatrdil, da se zgodba iz Bakuja ne bi smela ponoviti, vendar možnost za odpoved pogonske enote je v vsakem trenutku možna in veliko dirkalnikov, ki jih poganja prav Ferrarijeva je v letošnji sezoni moralo predčasno končati dirko.

Nadalje Rosberg dvomi v moštvenega kolega Charlesa Leclerca in njegove dirkaške sposobnosti. Sainz je lansko sezono končal na 5. mestu med dirkači – tudi pred moštvenim kolegom Leclercom – vendar svetovni prvak meni, da je Monačan v letošnji sezoni dokazal, da je iz drugačnega testa kot Španec.

Sainz ima v sebi potencial za zelo dobrega dirkača, vendar ne svetovnega prvaka. Charles ga je premagal skoraj na vsaki dirki letošnje sezone. Še vedno se v dirkalniku ne udobno, kar je presenetljivo, saj je bilo njegovo prvo leto s Ferrarijem izvrstno. Seveda so dirkalniki letos povsem drugačni, vendar tega gotovo nisem pričakoval.

Binotto: “FIA je ustvarila veliko prahu za prazen nič”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje