Red Bull namesto večjih nadgraditev v “postopno evolucijo trenutne specifikacije”

0

Večina ekip Formule 1 bo v Silverstone pripeljala večje nadgraditve svojih dirkalnikov. Le te so že naznanili pri Aston Martinu, Mercedesu, Williamsu in Alpine. Nasprotno pa načrtujejo pri McLarnu in Red Bullu, kjer trdijo, da večjih posodobitev pred poletnim premorom ne bo.

Šef ekipe Christian Horner je pred dirkaškim vikendom v Silverstonu razkril, da je namen ekipe v tem trenutku izboljšati kar že ima, saj je v trenutni specifikaciji RB18 še veliko rezerve. Biki naj bi se zatorej v tem trenutku osredotočali na optimizacijo že obstoječih delov, v smeri funkcionalne optimizacije in zmanjšanje teže dirkalnika, ki še vedno ni dosegel predpisane meje 798kg.

V Silverstone ne bomo pripeljali nič velikega. Gre za zelo postopno evolucijo trenutne specifikacije. Dele dirkalnika poskušamo optimizirati in pri tem odstraniti čim več odvečne teže.

Razlog naj bi tičal v dejstvu, da ekipa nima dovolj sredstev na voljo za nadgrajevanje svojega dirkalnika v nedogled, saj morajo vse ekipe ostati znotraj 131 milijonov evrov porabe.

FIA in Liberty Media analizirata trenutno situacijo, saj nihče ni pričakoval takšne inflacije. V Združenem Kraljestvu bo v drugi polovici leta narasla na 11%. Morda sem jaz tisti, ki o tem govori največ, vendar sami nismo v največjih težavah. Mercedes zaposljuje več ljudi kot mi, prav tako je Ferrari velika ekipa z ogromnimi stroški.

Horner: “Ne želimo si, da bi bilo prvenstvo odločeno na sodišču”

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje