Pri Mercedesu upajo, da bodo pravila glede motorjev za sezono 2026 čimprej potrjena

0

Moštvo Mercedesa si želi, da bi pri FII še pred poletnim premorom potrdili nova pravila glede motorjev v formuli 1, ki bi v veljavo stopila v sezoni 2026. Trenutno se v paddocku šušlja, da bo najbrž na uradno potrditev pravil potrebno počakati še nekaj časa. Nemška avtomobilska velikana Audi in Porsche sta upala, da bosta lahko po potrditvi novih pravil na veliki nagradi Avstrije objavila svoj vstop v formulo 1 v sezoni 2026. Govori se, da so še vedno potrebni zadnji popravki novih pravil, zato bosta morala Porsche in Audi s svojo objavo najverjetneje še počakati. S strani FIE še ni bilo nobene uradne napovedi, kdaj bi lahko nova pravila bila dorečena. Vodja Mercedesa Toto Wolff razume, zakaj celoten pravilnik še ne bo potrjen v nekaj tednih. Kljub temu pa si želi, da na potrditev ne bi bilo potrebno čakati dlje kot do konca letošnjega leta.

Zelo si želimo, da bi bil pravilnik hitro sprejet, saj želimo v miru naprej nadaljevati z našim delom. Vseeno pa morajo stvari biti narejene prav, zato razumem, da pri FII ne hitijo. Mislim, da ni lahko priti do točke, ko je finalna verzija pravilnika pripravljena na podpis s strani obstoječih ekip in dobaviteljev pogonskih sklopov, ki bodo v formulo 1 vstopili leta 2026. Nočem, da bi se ta zadeva vlekla predolgo. Idealno bi bilo, če bi lahko pravilnik sprejeli poleti, da bi v jesenski del sezone vstopili s potrjenimi pravili. Upam, da bomo septembra že imeli končno verzijo pravilnika na mizi. Če bodo vsi delovali složno, potem je to mogoče.

Za razliko od Tota Wolffa vodja Ferrarija Mattia Binotto še vedno verjame, da bi lahko pravilnik bil potrjen do velike nagrade Avstrije kot je bilo mišljeno v prvotnem načrtu. V sezoni 2026 naj bi v formulo 1 vstopila Porsche in Audi. Prvi naj bi se za sodelovanje dogovoril z Red Bullom, medtem ko naj bi se pri Audiju dogovarjali s Sauberjem, ki trenutno nastopa pod imenom Alfa Romeo.

Wolff: “Če bomo lahko dirkali nizko, bomo v Silverstonu zelo hitri”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje