Pri Alfi Romeo nimajo več težav s pomanjkanjem rezervnih delov

0

Pri moštvu Alfe Romeo so pred dirkaškim vikendom v Silverstonu proizvedli dovolj rezervnih delov, da jim na petkovih prostih treningih ne bo več potrebno dirkati s starimi komponentami. Alfa je imela letos ob petkih precej težav. Oba dirkača sta zaradi tehničnih težav nekajkrat izgubila čas na stezi, poleg tega pa sta morala pripravo na dirko opraviti s starimi komponentami bolida. Ekipa iz Hinwila je imela zelo malo rezervnih delov, zato niso hoteli tvegati nesreče zaradi katere bi ostali brez novih komponent v nadaljevanju dirkaškega vikenda.

Švicarskemu moštvu je sedaj končno uspelo proizvesti dovolj rezervnih delov, da bosta Valtteri Bottas in Zhou Guanyu že ob petkih dirkala z novimi komponentami. Z razvojem dogodkov je zadovoljen tudi Alfin dirkaški inženir Xevi Pujolar.

Ob petkih smo imeli nekaj problemov z vzdržljivostjo materiala in zato delamo na zanesljivosti bolida. Tudi naša hitrost na petkovih prostih treningih ni bila najboljša, saj smo dirkali s starejšo specifikacijo dirkalnika. Od dirke v Silverstonu naprej bomo lahko skozi celoten dirkaški vikend dirkali z istim paketom, zato bo iskanje optimalnih nastavitev veliko lažje.

Pujolar je pojasnil, da je bilo pomanjkanje rezervnih delov posledica nekaj nesreč na začetku sezone, ki so izpraznile zalogo rezervnih delov v tovarni. Dejal je, da je težko hkrati proizvajati nove komponente in rezerve dele dirkalnika. Pri švicarskem moštvu so letos na precej dirkah pokazali zelo zavidljivo dirkaško hitrost in Pujolar si v Silverstonu želi boriti z vsemi moštvi z izjemo Ferrarija in Red Bulla, ki dirkata v svoji ligi.

Mislim, da lahko pričakujemo, da bomo v boju za vrh med moštvi iz sredine razpredelnice. Ne vem, katera moštva bodo predstavila posodobljen bolid, ampak mi smo bili za zdaj zelo konstantni na vseh dirkališčih, ki so bila po konfiguraciji zelo različna. Na naslednjih nekaj dirkah pričakujemo tesen boj z Alpinom in McLarnom in želimo si osvojiti lepo število točk z obema dirkačema. Smo v položaju, kjer si lahko želimo, da bi se v Q3 uvrstila oba dirkača in ob takšnem razpletu kvalifikacij se lahko zelo enakopravno borimo proti Alpinu.

Horner: Mercedes bo v Silverstonu in Paul Ricardu zelo nevaren

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje