Perez: “Max je eden izmed najboljših, če ne najboljši vseh časov”

0

Sergio Perez je v Montrealu dirko končal po zgolj osmih krogih, saj je popustil menjalnik v njegovem RB18. Po seriji dobrih uvrstitev in zmage v Monaku je Mehičan še drugič v letošnji sezoni ostal brez točk svetovnega prvenstva.

Medtem se je njegov moštveni kolega Max Verstappen s šesto zmago v letošnji sezoni še povečal naskok v skupni dirkaški razvrstitvi. Perez je v nedavnem intervijuju priznal, da je Max Verstappen skoraj popoln dirkač, ki ga bo v enakem dirkalniku težko premagati.

Max je zelo popoln dirkač. Brez dvoma gre za enega najboljših v zgodovini Formule 1, če ne najboljšega vseh časov. Odraščal je tako blizu motošporta in razvil zmožnosti, ki jih drugi dirkači preprosto nimajo. Kar je pri njem zares edinstveno je s kakšno lahkoto lahko dirka povsem na meji že od prvega kroga dalje. Vsaka sprememba v dirkalniku je premišljena in mejo redkokdaj prestopi.

Perez kljub točkovni ničli v Kanadi ostaja na drugem mestu v dirkaški razvrstitvi, a za svojim moštvenim kolegom zaostaja že debelih 46 točk, Leclerc pa se mu je približal na 3.

Še ene ničle si ne moremo privoščiti. Potrebno je analizirati kaj se je zgodilo, saj se takšne stvari ne smejo dogajati. Prvenstvo je kljub temu še zelo mlado, vendar na točki ko se lahko jasno že pokažejo prve poteze in odstopi v tem trenutku niso dobrodošli.

Verstappen: “Prednost je velika, vendar prvenstvo je še dolgo”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje