Norris ima izjemen talent za učenje

0

Inženir Landa Norrisa Jose Manuel Lopez je navdušen nad dirkačem McLarna, ki ga je očaral s svojim razumevanjem informacij skozi celoten dirkaški vikend. McLarnov bolid v letošnji sezoni ni tako konkurenčen kot je bil lani, a vseeno je Norris lahko na nekaj dirkah pokazal svoj razkošen talent. Na dirki v Imoli je osvojil tretje mesto, konstantno pa je hitrejši tudi od svojega moštvenega kolega Daniela Ricciarda. Mladi Britanec Lopeza navdušuje tudi izven steze.

Lando v kvalifikacijah vedno iztisne ves potencial iz dirkalnika in je kot goba. Ima izjemen talent za učenje novih tehnik, svoje reakcije prilagaja dirkalniku in poskuša zaobiti omejitve bolida. Poleg dirkaške hitrosti me to pri Landu najbolj navdušuje. Z njim se pogovarjam po prihodu v garažo, kjer analizirava podatke in pogledala, kaj lahko izboljšava. Tudi ko je na stezi mu podajam informacije, ki mu jih po radijski stezi sporoči njegov dirkaški inženir Will Joseph.

Lopez je v preteklosti sodeloval z mnogimi dirkači, ki so ali pa še dirkajo v formuli 1. Med drugim je bil del ekip Carlosa Sainza, Kevina Magnussena, Daniila Kvyata, Antonia Giovinazzija in Georgea Russlla. Najbolj sta ga navdušila Španec in Danec.

Magnussen se je odlično prilagajal vsem okoliščinam in vedno je kazal dobre predstave, čeprav morda bolid včasih ni bil najhitrejši. Nekateri drugi dirkači potrebujejo najhitrejši dirkalnik, v nasprotnem primeru pa se izgubijo. S Carlosom Sainzem sem delal v formuli 3 in on je eden izmed dirkačev, ki ima zelo analitičen pristop in si v iskanju dodatne desetinke sekunde želi zelo dobro razumeti obnašanje dirkalnika.

Webber: “Red Bull bo v prvenstvu dominiral do konca sezone”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje