Mercedes naslednja tarča ekipe Alpine v letošnji sezoni

0

Dvojne zaporedne točke v Bakuju in Montrealu so ekipo Alpine Mclarnu pribljižale na zgolj 8 točk zaostanka. Britanska ekipa iz Wokinga v letošnji sezoni ne dosega željenih ciljev in zdi se, da je tudi luč na koncu tunela še precej daleč, saj je šef ekipe Andreas Seidl dal jasno vedeti, da ekipa v letošnji sezoni ne načrtuje več obsežnejših nadgraditvenih paketov. To sicer ne nujno pomeni, da MCL36 v sebi ne skriva potenciala za boljše rezultate.

Nasprotno pa razmišljajo pri Alpine, kjer se nadejajo, da jih bodo nadgraditve v Silverstonu postavile bližje Mercedesu kot pa zgoščeni sredini. Dirkač ekipe Esteban Ocon se je pred začetkom 10. dirkaškega vikeda v letošnji sezoni zdel zelo optimističen:

V Silverstone prihajamo z velikimi nadgraditvami in upi so visoki. Že v torek sem delal v simulatorju – poskušamo se čimbolje pripraviti – saj bo dirkalnik nedvomno hiter. Rezultati simulacij so zelo dobri in ekipa trdo dela, da bi nadgraditve na stezo pripeljala čimprej. Od začetka letošnje sezone smo napredovali bolje kot katerakoli druga ekipa.

Alpine je na kvalifikacijah za VN Kanade premagal oba Mercedesa in Ocon opozarja, da so srebrne puščice glavna tarča ekipe v drugi polovici sezone.

Nismo še tam, saj nas je Mercedes na dirki vendarle prehitel, vendar to je cilj – so naša naslednja tarča.

Je Silverstone najboljša Mercedesova možnost za zmago v letošnji sezoni?

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje