McLaren za letošnjo sezono zaključil z večjimi nadgraditvami dirkalnika

0

McLarnov MCL36 je bil zelo spremenljiv dirkalnik v letošnji sezoni: na dirkaškem vikendu v Avstraliji je bila britanska ekipa tretja najhitrejša, v Bahrainu pa šele osma. Nadalje so oranžni praznih rok ostali na treh dirkah letošnje sezone, medtem ko je na VN Emilie-Romagne, na odru za zmagovalce stal Lando Norris.

Po mnenju šefa ekipe Andreasa Saidla rešitev na nekonsistenco ne leži v novih nadgraditvah dirkalnika, temveč nepoznavanju karakteristik le teh.

Naš glavni cilj je odkleniti čim več hitrosti v dirkalniku, ki ga imamo. Šele nato bomo dodajali modifikacije manjšega obsega.

McLaren je v začetku sezone hitro prepoznal težave koncepta svojega dirkalnika in za dirko v Barceloni pripravil prve obsežnejše nadgraditve, s katerimi je ekipa bila zadovoljna, vendar novega obsežnega nadgraditvenega paketa v letošnji sezoni ne gre pričakovati. Finančne omejitve ter naraščajoča inflacija so ekipo prisilile uporabo ročne zavore v razvojni vojni.

Dirkač ekipe Lando Norris je v nedavnem intervijuju dejal, da so nekatere dobre predstave v začetku sezone bile le posledica ustreznih karakteristik steze ter napak drugih ekip.

V določenih trenutkih je izgledalo, da so stvari dobre, vendar nikoli zares nismo imeli prave hitrosti, le srečo. V Kanadi sreča ni bila na naši strani in pokazala je kje pravzaprav smo v tem trenutku.

Kljub temu je Seidl zadovoljen z nadgraditvenim paketom iz Barcelone – ta naj bi izboljšal delovanje dirkalnika skozi počasne ovinke. Ekipa se bo v letošnji sezoni za 4. mesto spopadla z ekipo Alpine, pred katero po devetih preizkušnjah brani 8 točk prednosti.

Težava s pogonsko enoto Fernanda Alonsa oddaljila od boja z Mercedesoma

 

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje