Mazepin: “Magnussen je dokazal, da je vrnitev v Formulo 1 mogoča”

0

Nikita Mazepin je letošnjega februarja izgubil svoj sedež v Formuli 1, potem ko je edina ameriška ekipa v karavani s svojega dirkalnika odstranila barve Mazepinovega sponzorja UralKali in prekinila sodelovanje z njegovim očetom Dimitryjem Mazepinom. Sezono ruskega dirkača so zaznamovale napake, škandali in slaba atmosfera znotraj ekipe.

Mazepina je zamenjal nekdanji dirkač ekipe Kevin Magnussen, ki se je leto poprej poslovil od Formule 1 in misli že popolnoma preusmeril v alternativne oblike dirkanja, a sledila je zgodba o spektakularni vrnitvi, s 5. mestom na prvi dirki v Bahrainu. V nedavnem intervijuju je Mazepin zatrdil, da s Formulo 1 še ni opravil in načrtuje vrnitev v prihodnji sezoni.

Magnussen je dokazal, da je vrnitev v Formulo 1 mogoča. Vrnil se je v zelo dobri formi po enoletnem premoru in sam nameravam narediti enako in ponoviti njegovo uspešno zgodbo.

Finančna mišica očeta je bil edini razlog, da se je Mazepin sploh znašel v najelitnejšem razredu motošporta, medtem ko si nekateri boljši dirkači morajo kruh služiti ob stezi, v simulatorju. Nobena izmed ekip v tem trenutku ni potrebna finančne injekcije, zatorej je zelo malo mogoče, da bo Nikita še kdaj priromal na štartno vrsto Formule 1.

Mazepina sedaj tudi na “črni listi” Velike Britanije

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje