Komentar dirke: Je Ferrari F1-75 novi McLaren MP4-20?

0

Charles Leclerc postaja tragično ime letošnje F1 sezone. Medtem ko je Monačana tudi Bakuju blestel v kvalifikacijah, ga je še enkrat več izdal njegov Ferrari.

Najslavnejša dirkaška ekipa na svetu si je v Azerbajdžanu privoščila novo blamažo, saj sta oba rdeča dirkalnika dirko v Bakuju končala zaradi tehnične okvare.

Leclerc, ki je zadnje štiri dirke pričel z najboljšega startnega položaja je še drugič zapored predčasno zapeljal v garažo, še enkrat več pa je bil usoden Ferrarijev pogonski agregat. Če je Scuderia do sedaj svoje težave še lahko pripisovala smoli, pa je sedaj že jasno, da ima Ferrari resne težave z motorjem. Pogonski agregat je na dolgih ravninah ulične steze v bakuju izdal vse tri Ferrarijeve ekipe.v Maranellu pa tako najbrž že z grozo pričakujejo stezo v Montrealu, kamor se karavana seli že prihodnji teden.

Darilo so seveda z obema rokama pograbili pri Red Bullu, Max Verstappen in Sergio Perez pa sta se sprehodila do nove dvojne zmage. Ferrarijev dirkalnik po sijajnem začetku, iz dirke v dirko kaže nove pomanjkljivosti, Leclercu pa naslov polzi iz rok.

Situacija vse bolj spominja na tisto iz leta 2005, ko je Kimi Raikkonen iz dirke v dirko navduševal s surovo hitrostjo svojega McLarna MP4-20, ki pa je bil bistveno preveč krhek, da bi lahko na koncu ugnal zanesljivega Fernanda Alonsa z Renaultom.

Pri  Ferrariju so lahko poleg točkovnega zaostanka precej zaskrbljeni tudi nad stanjem svojih pogonskih agregatov, saj je sedaj že jasno, da bosta morala tako Leclerc, kot tudi Sainz prej ali slej “požreti” še pribitek vsaj 10. startnih mest.

S tretjim mestom je svojo kakovost znova dokazal tudi George Russell, ki je še enkrat več zasenčiul svojega moštvenega kolega Lewisa Hamiltona. Britanec je imel sicer zaradi poskakovanja svojega  Mercedesa veliko težav z bolečinami v hrbtu, kar zagotovo ni najboljši obeta niti za dirko v Kanadi, kjer dirkače znova pričakuje izredno dolga ravnina.

Verstappen trenutno koraka proti drugemu zaporednemu naslovu, Ferrari F1-75 pa bi se lahko pridružil McLarnu MP4-20 in se v zgodovino vpisal kot eden najhitrejših F1 dirkalnikov, ki mu na koncu ni uspelo osvojiti naslova svetovnega prvaka.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje