Horner: “Verstappen v letošnji sezoni dirka bistveno bolj zrelo”

0

Max Verstappen je v sezoni 2021 osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka. V Abu Dhabiju je po prihodu varnostnega avtomobila na stezo, zapeljal v garažo in nadel najmehkejšo različico pnevmatik ter v zadnjem krogu napadel sedemkratnega svetovnega prvaka in mu preprečil rekordno osmico.

Šef Red Bulla, Christian Horner meni, da je njegov varovnec zaradi boja s Hamiltonom postal še popolnejši dirkač:

Ob koncu lanske sezone je bil primoran nekajkrat dirkati pod neverjetnim pritiskom. V lasnki sezoni si je nabral veliko izkušenj in z osvojitvijo svetovnega prvenstva je postal zrelejši dirkač.

Verstappen je z zmago v Kanadi še povečal naskok v skupni dirkaški razvrstitvi in ima pred svojim moštvenim kolegom že 46 točk prednosti, pred varovancem Ferrarija, Leclercom pa 49.

V Kanadi je ponovno pokazal, da mu v tem trenutku ni para. Od prvega kroga v FP1 je bil na vrhu rezultatske razpredelnice – tako po suhem, kot po dežju. Dirka za nas ob stezi ni bila tako enostavna, saj sta dva virtualna varnostna avtomobila prišla na stezo ob nepravem času. Uspelo nam ga je zadržati pred Sainzem v zadnjem delu dirke, vendar Ferrari za njim je bil hiter. Kljub temu je zdržal pritisk.

Red Bull namesto večjih nadgraditev v “postopno evolucijo trenutne specifikacije”

 

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje