Horner: “V tem trenutku nimamo mladega dirkača, ki je pripravljen za prvo ekipo Red Bulla”

1

Sergio Perez je v Monaku podpisal novo dvoletno sodelovanje z ekipo Red Bull in zaprl vrata Pierru Gaslyju v prvo ekipo bikov vsaj do sezone 2025. Francoz je dal jasno vedeti, da v kolikor priložnosti ne dobi, se bo ozrl po preostalih ekipah karavane Formule 1.

Šef ekipe Christian Horner je med včerajšnjim prostim treningom priznal, da so jih Gaslyjeve predstave v lanski sezoni navdušile, vendar čas za Francozovo vrnitev enostavno ni bil pravi, saj je zadržati Pereza v tem trenutku smiselneje.

Za nas to ni bilo težko vprašanje, saj si je Checo podaljšanje sodelovanja povsem zaslužil. Pierre pa ostaja pod pogodbo z Red Bullom in bo moral na priložnost še počakati, saj čas enostavno ni pravi. Dokazali smo, da nas ni strah stopiti izven našega dirkaškega bazena, saj ne verjamemo, da imamo v tem trenutku dirkača, ki je pripravljen za prvo ekipo. Poleg tega pa smo s trenutnim dirkaškim parom smo zelo zadovoljni in nimamo razlogov za menjave.

Dirkaški trg pa do 26-letnika iz Rouena za zdaj ni milosten, saj so vsi sedeži pri najboljših ekipah že oddani. Gaslyjeva naboljša priložnost ostaja dodatno leto pri Alpha Tauri in iskanje nove priložnosti v letu 2024, meni dr. Helmut Marko.

Govoril sem z njim in mu obrazložil situacijo. Potrebno bo počakati in videti, kakšna bo situacija po letu 2023. Ima kakšno alternativo? Žal ne. V tem trenutku nima boljše alternative kot Alpha Tauri.

V Formuli 2 na priložnost najelitnejšega razreda motošporta čaka kar pet dirkačev Red Bullove akademije. V kolikor se besede Helmuta Marka uresničijo in bomo tudi v prihodnji sezoni v ekipi Alpha Tauri spremljali Yukija Tsunodo in Pierra Gaslyja, bodo mladeniči v nižjem razredu morali počakati še najmanj leto dni: Lawson, Vips, Daruvala, Hauger, Iwasa.

SOBOTNA ANALIZA: Minimalne razlike med Ferrarijem in Red Bullom; Alpine si nadeja rezultat sezone

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

PIERRE GASLY

26 letni dirkač, ki je dirkal za Toro Rosso in v sezoni 2019 tudi za Red Bull, resda nima tako konkurenčnega dirkalnika Alpha Tauri, kot je Red Bull, toda kljub temu v hitrosti mu mnogokrat ni enakega. Žal v ekipi Red Bull ni našel prave podpore, zato je prav, da si poišče zase primernejšo ekipo…