Horner: “V Silverstonu pričakujem zelo hiter Mercedes”

0

Formula 1 se v juliju vrača v Evropo in bo tukaj ostala vse do začetka septembra in VN Italije. Do poletnega premora nas čakajo še štiri dirke svetovnega prvenstva, na katerih bosta Charles Leclerc in Ferrari poskusila čimbolje stopiti prednost, ki sta si jo nedavno nabrala Red Bull in Max Verstappen.

Šef Red Bulla pa kljub dobri formi svoje ekipe svari pred neposrednimi rivali in dejstvom, da se bo v boj za najvišja mesta na dirkališčih, ki prihajajo, gotovo umešal tudi Mercedes.

Pričakujem zelo hiter Mercedes v Silverstonu in ni razloga zakaj ne bi bili hitri tudi na stezi Paul Ricard.

Čeprav je Mercedes uspešno zamejil težavo poskakovanja, pa srebrnim puščicam težavo predstavlja trdota dirkalnika, ki mora dirkati tik nad površino steze. Silverstone in Paul Ricard sta dirkališči z zelo uravnano površino, kar dirkalniku W13 dovoljuje delovanje v optimalnem operativnem oknu.

Karakteristika steze v Silverstonu nam ne ustreza tako kot Ferrariju in prihodnji vikend bi se za nas lahko izkazal kot zelo zahteven.

Šest zaporednih zmag bikov je drugi najdaljši niz zmag v zgodovini ekipe. Boljšega je le ob koncu sezone 2013 spisal Sebastian Vettel, ki je dobil zadnjih devet preizkušenj in v svojem kabinetu trofej dopolnil poker svetovnih prvenstev.

Lepo bi bilo, če bi nadaljevali z zmagovanjem, vendar mislim da bo sedaj naprej veliko težje. Samo pomislite kakšna je bila situacija po VN Avstralije in kako hitro se stvari lahko zasukajo. Max v tem trenutku dirka zares izjemno, saj mu dirkalnik sedaj bolj ustreza.

Hamilton: “Dirkalnik je pokazal, da ima potencial za boj pri vrhu”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje