Horner: “Ekipa je odločena, da v Silverstonu popravi lanskoletno krivico”

0

Ovinek Copse je bil v lanski sezoni priča eni izmed hujših nesreč med dvema glavnima protagonistoma za osvojitev naslova svetovnega prvaka. Dogodek je sprožil ostro rivalstvo med že napetimi odnosti Mercedes-Red Bull, svoje pa je s proslavljanjem ob koncu dirke dodal tudi sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton, medtem ko je Verstappen še okreval v bolnišnici.

Rane so še vedno odprte, trdi Christian Horner, ki je bil po lanskoletni dirki zelo kritičen do Hamiltonovega manevra, kjer je očitno že vedel, da mu vodstva ne bo uspelo prevzeti, vendar vseeno napadel po notranji strani in v zaščitno ogrado poslal Verstappna.

Silverstone je eno izmed najboljših dirkališč na koledarju dirk Formule 1. Gotovo bomo tam zasledili veliko podpore Mercedesu, vendar ekipa je odločena, da popravi lanskoletno krivico.

V srebrnih puščicah letos sedita dva Britanca: Hamilton in Russell. Mercedes v Silverstone prinaša obsežne nadgraditve W13 in ne skriva, da bo v nedeljo napadal zmago. Biki se bodo medtem osredotočali le nase in poskušali niz šestih zaporednih zmag povečati na sedem.

Sestavili smo izjemen niz rezultatov, vendar vzeti moramo dirko po dirko. V Silverstone prihajamo z vodstvom v obeh prvenstvih, medtem pa Max dirka v življenski formi.

Aktualni svetovni prvak ima pred svojim moštvenim kolegom 46 točk naskoka, medtem ko si je Red Bull v konstruktorskem seštevku zagotovil že vodstvo 76 točk.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje