Hamilton: “Zaradi poskakovanja imam v zadnjem času več glavobolov”

0

Mercedes je bil na VN Kanade bistveno hitrejši kot pa smo ga bili vajeni v Monaku in Bakuju. V Azerbaijdžanski prestolnici sta Mercedesova dirkača v dirkalniku izkusila udarce, ki jih do tedaj nista bila vajena. Tako George Russell kot Lewis Hamilton sta bila teden dni kasneje v Kanadi glavna zagovornika, da mora FIA intervenirati in rešiti slehrno ekipo pred samo seboj.

Sedemkratni svetovni prvak je v nedavnem intevijuju poudaril, da bi poskakovanje lahko imelo dolgotrajneše posledice na dirkače – sam je v zadnjih mesecih, na primer, občutil bistveno več glavobolov.

Udarci v dirkalniku so bili zelo močni in kar sem izkusil v Azerbaijdžanu je bilo veliko breme za hrbtenico in vrat. Zaradi poskakovanja imam v zadnjem času več glavobolov. Seveda za zdaj ni nič hujšega, vendar ne morem vedeti kakšne bodo nadaljne posledice.

FIA naj bi v prihodnosti opazovala vertikalne oscilacije in predpisala limit jakosti gibanja dirkalnika. Na natanko kakšen način bo nadzorni organ to implementiral še ni jasno, vendar FIA je k sodelovanju povabila vse ekipe. Nadalje mednarodna avtomobilistična zveza namerava spremeniti tehnične direktive, ki bi fenomen povsem eliminirale. Proti spremembam pravil sredi sezone so se zedinili mnogi dirkači, medtem ko jih drugi podpirajo. Med njimi je tudi Hamilton:

Pred seboj imamo izjemen šport v katerem mora biti varnost najpomembnejša. Ta konec tedna se počutim nekoliko krajšega, saj diski v moji hrbtenici niso v najboljšem stanju in to ima lahko zelo dolgotrajne posledice.

Uradno: FIA vzpostavila omejitev poskakovanja

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje