Hamilton svoje navdušenje na kvalifikacijah primerjal z občutki ob debiju v Formuli 1

0

Lewis Hamilton je svoje navdušenje na včerajšnjih kvalifikacijah primerjal z dirkaškim vikendom v Avstraliji leta 2007, ko je debitiral v formuli 1. Na mokri stezi v Montrealu, kjer je leta 2007 osvojil svojo prvo zmago, je osvojil četrto mesto. To je njegova najboljša kvalifikacijska uvrstitev letos. Vikend se je za sedemkratnega svetovnega prvaka začel slabo, za njim pa je tudi težka dirka v Bakuju, ko je imel velike težave z bolečinami v hrbtu.

Ne morem vam opisati, kako sem vesel! Z Angelo sva te dni trdo delala in zato sva se v garaži močno objela. Zelo sem hvaležen, da je z menoj vsak dan in da mi je pomagala premagati bolečine. Na suhi stezi smo še vedno daleč od najboljših. Da smo se v teh razmerah uvrstili med najboljših pet na kvalifikacijah je izjemno. Bilo je podobno razburljivo kot na mojih prvih kvalifikacijah v karieri v Melbournu leta 2007.

Hamilton je priznal, da je tudi sam razmišljal o gumah za suho stezo. Z njimi je na stezo zapeljal njegov moštveni kolega George Russell, a se je njegovo tveganje izkazalo za napačno, saj se je v drugem ovinku zavrtel in z zadnjim koncem bolida udaril v ograjo.

Zagotovo sem razmišljal tudi o gumah za suho stezo. Asfalt se je zelo hitro sušil in nekateri deli dirkališča so izgledali suhi. Zame je kljub vsemu to bilo preveliko tveganje, sploh če vemo, da so bile temperature zelo nizke. Odločili smo se ostati na pnevmatikah za rahel dež in to je bila prava poteza. Mislim, da je za dirkanje s pnevmatikah za suho stezo manjkalo še približno 10 minut.

Verstappen: Steza ni bila primerna za tveganje s slick pnevmatikami

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje