Hamilton: “Mercedes bo prej ali slej ujel Ferrari in Red Bull”

0

V upanju, da bi iz dirkalnika W13 iztisnili še več, Mercedes poskuša z vsemi možnimi nastavitvami. Lewis Hamitlon naj bi pogosto v letošnji sezoni bil poskusni zajček eksperimentov srebrnih puščic, saj ima bistveno več izkušenj kot njegov moštveni kolega George Russell.

Sedemkratni svetovni prvak je tudi na petek v kanadi preiskusil zelo ekstremno kombinacijo nastavitev, ki pa se ni izkazala za korak v pravo smer. Kljub temu je Britanec dirkaški vikend končal na 3. mestu in še drugič v letošnji sezoni stopil na oder za zmagovalce.

V prihodnosti bomo previdnejši in zmanjšali število eksperimentov, saj v primeru, da se stvar ne izide, utegne uničiti tvoj celotni dirkaški vikend. Še posebej ko je eden izmed prostih treningov moker, kot je bil na primer tokrat FP3. Veliko smo se naučili v Kanadi in znanje bomo odnesli s seboj v Silverstone. V nedeljo na dirki smo imeli zares izjemno hitrost – s tem dirkalnikom se nam to ne zgodi prav pogosto.

Hamilton upa da bo dirkaški vikend v Silverstonu še boljši od tistega v Montrealu, saj bi srebrnim pučicam morala ustrezati konfiguracija steze, poleg tega pa bo W13 deležen obsežnejših nadgraditev. Bo to dovolj, da utegne Mercedes napasti Red Bull in Ferrari?

Želim si, da bi se s temi fanti boril za najvišja mesta. Ko je na stezo zapeljal varnostni avtomobil sem poskusil ohraniti korak z njima, vendar sta bila prehitra. Vendar prej ali slej jih bomo ujeli, v to sem prepričan.

Coulthard: Nemogoče je primerjati Hamiltona in Russlla

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje