Hakkinen: “Perezove predstave preveč nekonsistentne, da bi bile vredne naslova”

0

Sergio Perez je v tem trenutku najbližji zasledovalec vodilnega v skupni dirkaški razvrstivi, Maxa Verstappna – za Nizozemcem zaostaja 46 točk svetovnega prvenstva. Mehičan v letošnji sezoni dirka bistveno bližje Verstappnovemu nivoju, vendar dvakratni svetovni prvak Mika Hakkinen dvomi, da bi Perez utegnil resno ogroziti 24-letnega dirkaškega virtuoza.

Finec meni, da nova generacija dirkalnikov bolje ustreza Perezu kot pa Verstappnu, vendar to ne bo dovolj, v kolikor se bo 32-letnik želel boriti za naslov svetovnaga prvaka.

Ne zdi se mi, da je Max povsem prvi dirkač ekipe – kot se je na primer zdelo v lanski sezoni. Nova generacija Perezovemu dirkaškemu stilu bolje ustreza. Vendar ko bo šlo zares bo Max hitrejši. Perezove predstave so za zdaj preveč nekonsistenčne, da bi bile vredne naslova svetovnega prvaka. Dirkalniki so težji in večji, zadek je med zaviranjem mirnejši in to mu ustreza, vendar Verstappen je tako talentiran, da ga z nekonsistentnimi predstavami kljub temu ne more premagati na dolgi rok.

Za Perezom je porazen dirkaški vikend na otočcu Île Notre-Dame v Montrealu, kjer je na deževnih kvalifikacijah svojega Red Bulla zasidral v zaščitno ogrado v 3. ovinku steze, na dan dirke pa ostal praznih rok zaradi težave z menjalnikom.

Hakkinen nadalje meni, da je način na katerega je Verstappen odgovoril po dveh odstopih na začetku sezone primeren karakterizaciji svetovnega prvaka.

Na začetku sezone se je zdelo, da je Ferrari pred Red Bullom, poleg tega pa so imeli biki veliko tehničnih težav. Verstappen je ohranil mirno glavo in kljub temu, da so bila sporočila po radijski zvezi kdaj neprijetna, je v dirkalniku ostal miren. Našel je zaupanje vanj in posledično so prišli tudi konsistentni rezultati.

Horner: “Verstappen v letošnji sezoni dirka bistveno bolj zrelo”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje