Gasly želi v prihodnji sezoni popeljati AlphaTauri na vrh

0

Pierre Gasly je povedal, da si želi v prihodnji sezoni z moštvom AlphaTauri poseči v sam vrh v formuli 1. Obenem tudi svari, da jih zaradi lastnosti njihovega bolida, ki ne ustrezajo konfiguraciji steze, čaka zelo težaven konec tedna v Silverstonu. Po podaljšanju sodelovanja še za eno leto je Francoz samozavesten, da se lahko moštvo iz Faenze v konstruktorskem seštevku do konca sezone približa Alfi Romeo. Gasly je trenutno 11. v točkovanju voznikov za svetovno prvenstvo v formuli 1. Kljub izzivom se veseli dirkanja na legendarnem angleškem dirkališču.

Zelo cenim dirkališče v Silverstonu. Je izredno hitro in super občutek je dirkati skozi hitre ovinke kot sta Maggotts in Becketts. Videli bomo, kako se bomo odrezali, saj našemu dirkalniku manjka podtlaka. Zaradi tega pričakujemo precej težaven vikend.

Moštvo iz Faenze na dirko v Veliko Britanijo še ne bo pripeljalo posodobitev dirkalnika. Trudili se bojo, da izvlečejo maksimalno hitrosti iz paketa, ki je trenutno na voljo in poskušali vnovčiti morebitno smolo konkurentov.

To je domača dirka za Red Bull in na nek način bomo tudi mi dirkali na domačem terenu, saj sta naš vetrovnik in aerodinamični oddelek locirana le streljaj od dirkališča. Vzdušje je v Silverstonu vedno posebno in zelo se veselim tega zanimivega dirkaškega vikenda

Francoz je povedal, da se veseli dejstva, da bo še 18 mesecev dirkal za moštvo AlphaTaurija. Želi jim pomagati na vrh, saj je sodelovanje z ekipo od njegovega prihoda iz Red Bulla na res visokem nivoju.

Dirke v Silverstonu se veselim tudi zato, ker sem svoje sodelovanje z AlphaTaurijem podaljšal še za dodatno sezono. Zelo sem vesel, da je bilo to sodelovanje potrjeno zgodaj. Sedaj imamo čas, da lahko oblikujemo strategijo, kako zgraditi in razvijati bolid za prihodnjo sezono. Če bomo sodelovali tako dobro kot smo do sedaj in če bomo bolid uspešno razvijali, potem se lahko nadejamo zelo uspešne sezone 2023. Moj osebni cilj je, da moštvu pomagam na vrh. Vsi imamo precej več izkušenj kot leta 2017, ko sem prvič dirkal za AlphaTauri. Sem zelo ambiciozen dirkač in dal bom vse od sebe, da dosežem najboljše možne rezultate za ekipo. Želim si, da bi bila prihodnja sezona najuspešnejša sezona v zgodovini za AlphaTauri.

Mazepin: “Nimam dvomov, kaj bi lahko naredil v kompetitivnem dirkalniku”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje