Ecclestone: Stava na Ferrari je stran vržen denar

0

Bernie Ecclestone je mnenja, da so vsi, ki so stavili na Ferrari za osvojitev naslova svetovnih prvakov, svoj denar vrgli skozi okno. Prednost Maxa Verstappna pred Charlesom Leclercom raste iz dirke v dirko in Ecclestone meni, da se lahko vsi poslovijo od svojega denarja. Scuderia je odlično začela novo sezono in videti je bilo, da so nova pravila interpretirali boljše od vseh tekmecev. Leclerc je po tretji dirki sezone v Avstraliji v točkovanju dirkačev imel že 34 točk prednosti pred Maxom Verstappnom. Stvari pa so se nato obrnile in Monačan je moral zaradi tehničnih težav v nadaljevanju sezone kar dvakrat odstopiti. Ecclestone je nad rdečimi iz Maranella zelo razočaran, saj je pred sezono gojil visoka pričakovanja in mislil, da bodo pri Ferrariju ponovno splezali na vrh v formuli 1.

Jaz in še mnogo drugih ljudi je upalo, da se bo Ferarri po več kot štirinajstih letih vrnil na vrh formule 1. Na žalost moram povedati, da vsi, ki še naprej stavijo na Ferrari in Leclerca, mečejo svoj denar skozi okno. Ponovno so začeli delati velike napake, vzdržljivost bolida občasno spominja na temna obdobja Ferrarija iz preteklosti in dirkača zaradi vseh teh dejavnikov nista vedno najbolj samozavestna. Max je imel zato lažje delo in na svojem računu ima že 6 zmag.

Zadnji naslov svetovnega prvaka med dirkači je za Ferrari osvojil Kimi Raikkonen leta 2007. Pokojni Niki Lauda, ki je v dirkalniku Scuderie vozniška naslova osvojil v letih 1975 in 1977. pa je za Ferrarijeva temna obdobja in napake večkrat dejal, da je to zgolj posledica ti. špageti kulture.

Mazepin: “Magnussen je dokazal, da je vrnitev v Formulo 1 mogoča”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje