DIRKAČ DNEVA: Predstava katerega vas je v Montrealu najbolj prepričala?

0

Predstava katerega dirkača, vas je med dirkaškim vikendom v Kanadi najbolj prepričala?

 1. Kateri dirkač vas je na dirki za VN Kanade najbolj prepričal?

  1. Max Verstappen (Red Bull; 1. mesto) - Nizozemec je v zaključku dirke ubranil vse napade Carlosa Sainza v Ferrariju za njim, na šest krogov bolj svežih pnevmatikah. Vodilni v skupni dirkaški razvrstitvi je bil najmočnejši tako na prostih treningih, kot tudi na včerajšnjih kvalifikacijah in še šestič v letošnji sezoni stopil na najvišjo stopničko.
  2. Carlos Sainz (Ferrari; 2. mesto) - Španec v rdečem dirkalniku je po dirki dejal, da je v zadnjih krogih stopril vse kar se je dalo, da bi prehitel Maxa Veratppna za svojo prvo zmago v karieri, vendar Red Bull je bil enostavno prehiter. Sainz je ob prvem virtualnem varnostnem avtomobilu ostal na stezi in se tako vmešal v boj za zmago.
  3. Lewis Hamilton (Mercedes; 3. mesto) - Lewis Hamilton je dirkaški vikend v Kanadi od najnižje točke v petek zvečer spremenil v druge stopničke v letošnji sezoni. Britanec si je dobro štartno pozicijo izboril na včerajšnjih kvalifikacijah in v uvodnem krogu za seboj zadržal Kevina Magnussena in izkoristil skromne strateške odločitve ekipe Alpine in Fernanda Alonsa.
  4. George Russell (Mercedes; 4. mesto) - Russell je na sobotnih kvalifikacijah storil napako, ko je poskusil najhitrejši krog postaviti na pnevmatikah za suho stezo. 8. štartno pozicijo je hitro po začetku dirke zamenjal za 6. mesto, ko je prehitel Micka Schumacherja in Estebana Ocona. S 4. mestom Britanec nadaljuje z zaporednimi uvrstitvami med pet najboljših v letošnji sezoni.
  5. Fernando Alonso (Alpine; 7. mesto) - Drugouvrščeni z včerajšnjih deževnih kvalifikacij, Fernando Alonso je gotovo glavni poraženec dirke za VN Kanade, saj je njegova ekipa najprej dvakrat zamudila virtualni varnostni avtomobil in 41-letnik je bil primoran po nov komplet zapeljati ob zeleni zastavi, kar ga je izločilo iz boja proti Mercedesoma. V zaključku dirke je Alosno komajda obranil 7. mesto pred Valtterijem Bottasom zaradi težav s pogonsko enoto.
  122 votes
  Deli svoj rezultat

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje