Alpine ni našel razlogov za izjemno hitrost Fernanda Alonsa v Kanadi

0

Fernando Alonso je v Kanadi pokazal, da še sodi med najboljše dirkače na svetu, potem ko si je na deževnih kvalifikacijah po skoraj desetih letih zagotovil štart s prve štartne vrste. Dirka se mu sicer ni posrečila, saj je bil Španec v napačnem trenutku na nepravem mestu: virtualni varnostni avtomobil se je na stezi namreč prikazal, ko je bil Alonso na neprimernem delu steze za vstop v garažo in menjavo pnevmatik.

Ciljno črto je prevozil za moštvenim kolegom Estebanom Oconom, po koncu dirke pa so mu komisarji zaradi vijuganja po ravnini prisodili še petsekundni pribitek in dirko je končal šele kot 9. Šef ekipe Otmar Szafnauer je priznal, da je ekipo Alonsova hitrost na kvalifikacijah presenetila, saj je čas presegal potencial dirkalnika.

Z vso analizo, ki jo opravljamo v ekipi, še sedaj ne rezumemo razlike med Estebanom in Fernandom, ki je seveda izjemen v dežju, vendar prav tako je bil hiter v petek na suhi stezi. Razloga ne gre iskati samo v dežju, saj se je steza vedno bolj sušila, vendar njegovi časi niso nakazovali na kakršno koli popuščanje.

Med dirko je Alonsa doletela težava s pogonsko enoto, ki naj bi v določenem trenutku očitno izgubila na moči. Alpine bo na naslednjo dirko v Silverstone pripeljal obsežne nadgraditve, vendar Szafnauer ostaja previden z napovedmi.

Hitrost dirkalnika v dežju je bila zares dobra, vendar v suhem se težko borimo z Mercedesom. Ostati moramo realistični, vendar vseeno menim, da bi jih na določenih dirkah lahko izzvali.

Video: Alonso v zadnjem krogu Q3 s popolnim tveganjem do prve štartne vrste

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje