Video: Alonso v zadnjem krogu Q3 s popolnim tveganjem do prve štartne vrste

0

Fernando Alonso je povedal, da se je v zadnjem krogu na kvalifikacijah pred današnjo veliko nagrado Kanade odločil za popoln napad. Z izjemnim krogom je osvojil drugo mesto. Danes bo prvič po desetih letih štartal iz prve štartne vrste, zadnjič se je to zgodilo na veliki nagradi Nemčije leta 2012, ko je osvojil pole position. Dvakratni svetovni prvak je bil včeraj na stezi Gillesa VIlleneuva največji tekmec Maxu Verstappnu. Španec je priznal, da zaradi spreminjajočih se razmer ni vedel, kakšen bi moral biti optimalen čas kroga. Ravno zato je čutil, da se mora osredotočiti le nase in uprizoriti popoln napad.

Bilo je zelo težko, saj nisem vedno vedel kakšne čase kroga bi moral odpeljati in na katerem mestu se nahajam. Nisem bil informiran, saj se je čas kroga vsakič izboljšal za eno ali dve sekundi. To so zelo velike spremembe, zato sem bil v svojem zadnjem krogu popolnoma na limitu. Zaradi sušenja steze nisi vedel, kakšen bo oprijem v vsakem naslednjem ovinku, zato je bilo tveganje edina opcija. Želel sem si postaviti izredno dober čas in vse se je izšlo odlično. Na dirki bom v prvem ovinku zagotovo napadel Maxa.

Alonso je pohvalil tudi svoje moštvo, saj so našli zelo dobre nastavitve. Njegov Alpine se je zelo dobro prilagajal na hitre spremembe steze, kar je bil ključ do drugega mesta. Dirka naj bi potekala na suhi stezi, zato bo to popolnoma nov izziv, saj bodo za njim štartali nekateri bolidi, ki so hitrejši od Alpina.

To niso bile normalne kvalifikacije. Vsi trije prosti treningi so potekali v drugačnih pogojih in nismo imeli dveh zaporednih treningov z istimi pogoji. Treba se je bilo zelo hitro prilagoditi na nove razmere. Bil sem samozavesten, zaupal sem dirkalniku in nastavitvam. Ključ do uspeha se 50% skriva v moštvu in 50% v dirkaču. Drugo mesto še ne pomeni nič, saj je dirka v nedeljo in če takrat narediš napako, potem ostaneš brez točk, saj se le te delijo zgolj ob nedeljah.

Verstappen in Alonso v Montrealu s prve štartne vrste; Perez zapravil veliko priložnost

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje