Alonso: “V prvi ovinek bom maksimalno napadel in prevzel vodstvo”

0

Fernando Alonso je vse proste trening končal v najboljši peterici, na včerajšnjih deževnih kvalifikacijah pa osvojil prvo štartno vrsto in si zagotovil mesto tik ob Maxu Verstappnu. Alonso se tako visoko ni kvalificiral vse od VN Nemčije leta 2012, ko je še zadnjič osvojil “Pole Position”.

Španec priznava, da bo na dirki mesto na odru za zmagovalce težko ohraniti, saj bo tik za njim štartal Carlos Sainz v hitrejšem Ferrariju, tekom dirke pa se bosta skozi zgoščeno sredino prebijala Sergio Perez in Charles Leclerc. Alonso meni, da bi bil zadovoljen že če za seboj uspe zadržati Lewisa Hamiltona za 5. mesto.

Realistično se na dirki lahko borimo za uvrstitev med najboljših pet. Imamo zelo dobro izhodiršče, vendar Ferrari in Red Bull sta bistveno hitrejša in verjamem, da bosta dirko končala pred nami. Najboljša štiri mesta so po mojem mnenju oddana, zato bi bilo 5. pravzaprav enako zmagi.

Kljub temu 40-letnik iz Ovidea ostaja prepričan, da bo danes vodil v prvi ovinek steze Gillesa Villeneuva.

V prvi ovinek bom maksimalno napadel in prevzel vodstvo. Potem se Sainz in Verstappen lahko gresta svojo dirko, vendar lepo bi bilo na začetku voditi. Še vedno nam manjka nekaj splošnega oprijema, vendar veliko smo delali na degradaciji pnevmatik in preizkusili različne nastavitve dirkalnika in mislim, da smo na dirko kar se da dobro pripravljeni.

SOBOTNA ANALIZA: Max Verstappen korak pred obema Ferrarijema; kako visoko lahko seže Aston Martin?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje