Szafnauer odgovarja Hornerju: “Če imaš denar je veliko lažje iti do FIE in lobirati za višji proračun”

0

Šef ekipe Red Bull Christian Horner je FIO in ostale konkurente pozval k dvigu finančne kapice v letošnji sezoni, saj bo v nasprotnem primeru ekipam proti koncu sezone enostavno zmanjkalo denarja za transport dirkalnikov na dirko. Visoka inflacija in podražitev transporta sta po Britančevem mnenju dovoljšna razloga ali gre morda za ponovno lobiranje najpremožnejših ekip?

Na Hornerjev poziv se je odzval se je šef ekipe Alpine, Otmar Szafnauer in dejal, da bi morale določene ekipe biti spretnejše pri načrtovanju porabe, saj so za inflacijski rizik vedele že prej in Američan ne vidi razloga, da bi do dviga finančne kapice prišlo.

Naš proračun smo dodelali v začetku sezone in vanj vključili tudi možnost inflacije, saj se ni kar pojavila od nikoder. Če je nam uspelo, zakaj ne bi tudi drugim.

Szafnauer je dodal, da ekipe v letošnji sezoni veliko vlagajo v razvijanje dirkalnika, saj gre za povsem nove tehnične regulative.

Če se transport podraža za 2,5 milijona ali 3,5 milijona in 20 jih imaš na voljo za razvijanje dirkalnika, jih boš pač imel 17 in uspešno končal sezono pod predpisano mero – to bo sicer omejilo razvijanje dirkalnika. Če imaš denar je veliko lažje iti do FIE in lobirati za višji proračun.

Horner zahteva dvig finančne kapice: “Ekipe bodo primorane izpustiti dirke”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje