Šok za Ferrari v Barceloni; Leclerc odstopil zaradi okvare pogonske enote

0

Charles Leclerc je v 28. krogu dirke izgubil moč Ferrarijevega motorja. Monačan je udobno vodil na dirki, medtem ko sta se za drugo mesto borila George Russell in Max Verstappen.

Ferrari je potrdil, da je šlo za nenapovedano težavo s pogonsko enoto – Leclerc do tedaj ni izkusil nobenih težav.

Ne vem kaj natanko se je zgodilo. Nekaj se je zlomilo in nenadno sem izgubil moč v dirkalniku, brez kakršnega koli predhodnega opozorila.

Je Monačan dejal za britansko televizijo Sky Sports. Veter je Maxa Verstappna in Carlosa Sainza prisilil v napaki, medtem ko je Leclerc udobno dirkal v vodstvu in bi dirko brez težav najbrž tudi dobil.

Red Bull je v Miamiju proti Scuderii izgledal zelo dominantno, vendar nadgraditve so Ferrari ta konec tedna vrnile nazaj v igro. Kot kaže je Ferrari vendarle našel primerne nastavitve za dirko. Leclerc je priznal, da si ekipa odstopov ne more privoščiti:

Analizirali bomo težavo in jo rešili. Takšnih dni si v sezoni ne moremo več privoščiti. Vodstvo v prvenstvu je izničeno, vendar to v tem trenutku ni pomembno. Najpomembneje je, da imamo hiter dirkalnik in komaj čakam dirko prihodnji konec tedna v Monaku.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje