Sainz: “Dirkalnika ne upravljam tako naravno kot v lanski sezoni”

0

V 7. krogu dirke za VN Španije je domačin Carlos Sainz storil napako in s Ferrarijevim dirkalnikom skorajda ponovno obtičal v pesku. Slednje se mu je pripetilo že v prvih krogih VN Avstralije in dva tedna kasneje je vajo ponovil v Imoli.

Španec v letošnji sezoni redno zaostaja za svojim moštvenim kolegom Leclercom, metdem ko je tudi zelo nagnjen k napakam. Sainz je po dirki v Barceloni priznal, da mu iz dirkalnika ne uspe izvabiti maksimuma.

Letošnja sezona mi je v Formuli 1 zagotovila povsem nov izziv in iskati moram načine, o katerih do sedaj še nisem razmišljal. Delam ogromno napak in veliko sem moram naučiti. Le osredotočiti se moram nase in stvari čimprej obrniti v svoj prid.

Sainz je v prvi sezoni dirkanja za Ferrari premagal Charlesa Leclerca v internem, ekipnem dvoboju. V letošnji sezoni pa je Monačan za Scuderi osvojil vse štiri Pole Positione in obe zmagi, ter ima v skupni dirkaški razvrstitvi že 39 točk svetovnega prvenstva.

Po mojem mnenju gre za kombinacijo nesreče in napak, vendar verjamem, da se to ne more dogajati v nedogled – v določenem trenutku se bodo stvari povezale. Dirkalnika ne upravljam tako naravno kot sem ga v lanski sezoni, saj je za moj stil vožnje nekoliko preveč na nosu. Vendar kot dirkač se moraš prilagoditi in napake so del tega procesa.

Za Leclercov odstop sta krivi odpovedi turba in MGU-H

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje