Marko izpostavil člana ekipe zaslužnega za zmago v Monaku

0

Dirka za VN Monaka se je začela na mokri stezi, končala pa na suhi. Glavna odločitev je seveda padla med postanki v boksih, ko je Ferrari nespametno v garažo predčasno poklical Charlesa Leclerca. Ta je med ogrevanjem najtršega kompleta pnevmatik izgubil preveč in zaostal ne samo za Sergiom Perezom, temveč tudi Carlosom Sainzem.

Perez je bil prvi od najboljše četverice, ki je zapeljal v bokse in nadel pnevmatike za rahel dež, sledil je Leclerc, medtem ko je Sainz takoj prešel na pnevmatike za suho stezo in bi dirko celo lahko dobil, če se mu na pot ne bi postavil zaostali za krog Nicholas Lafiti.

Svetovalec ekipe Red Bull, dr. Helmut Marko je izpostavil glavno strateginjo ekipe Hanno Schmitz, ki je v kaotični dirki sprejela vse pravilne odločitve:

Ponosen sem na vso ekipo, še posebej pa na našo glavno strateginjo, Hannah. Med dirko dobiva veliko informacij iz Milton Keynes, vendar pod pritiskom je ostala mirna in sprejela pravilno odločitev. Ni nam le prinesla zmage, vendar tudi Maxa postavila pred Leclerca.

Hannah Schmitz, British Senior Strategy Engineer, Red Bull Racing & Red  Bull Technology; photographed on the podium with Pierr… | Red bull racing,  Racing, One team

Komentar dirke: Ferrari s popolno strateško blamažo zmago vrgel v smeti

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje