Hakkinen: “Verstappen je imel dirko povsem pod nadzorom”

0

Nekdanji dirkač in dvakratni svetovni prvak Mika Hakkinen meni, da je v kolumni delil svoje misli glede VN Miamija. Finec meni, da je bil aktualni svetovni prvak na stezi v Miamiju razred zase in ne vidi razloga, zakaj bi se ta niz prekinil s prihodom v Evropo.

“Še ena pomembna zmaga za Maxa in glede na to, da je zmagal na vsaki dirki, ki jo je tudi končal, se zdi, da je Red Bull ekipa, ki jo bo potrebno premagati v letošnji sezoni za osvojitev naslova. Maxova dirka je bila zelo impresivna. Štartal je izjemno in v 9. krogu se je že odpeljal mimo Leclerca.”

Verstappen je dejal, da je imel po varnostnem avtomobilu težavo ogreti pnevmatike na primerno temperaturo. Videli smo lahko, da to Ferrariju uspe hitreje, vendar za ceno večje porabe.

“Red Bull ima pred Ferrarijem ključno prednost in to je surova hitrost ob koncu ravnine. Tudi ko je Leclerc imel na voljo DRS sistem se Verstappnu ni mogel približati. Tudi po varnostnem avtomobilu je Charles poskusil napasti, vendar vedno mu je nekaj zmanjkalo. Verstappen je imel dirko povsem pod nadzorom.”

Naslednja dirka je na sporedu čez slabih 14 dni, 22. maja v Barceloni.

Binotto: “Red Bullu bo v določenem trenutku zmanjkalo denarja”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje