DIRKAČ DNEVA: Kateri dirkač se je najbolj izkazal v Barceloni?

0

Max Verstappen je dopolnil “hat-trick” zmag Imola-Miami-Barcelona in prevzel vodstvo v skupni dirkaški razvrstitvi. Njegovega glavnega konkurenta v boju za naslov prvaka Charlesa Leclerca je v 26. krogu dirke izdala pogonska enota in prisiljen je bil dirko predčasno končati. Zmagovalni oder sta dopolnila Sergio Perez v Red Bullu in George Russell v Mercedesu.

Kateri dirkač se je najbolj izkazal v Barceloni?

 1. Kateri dirkač se je najbolj izkazal v Barceloni?

  1. Max Verstappen (Red Bull; 1. mesto) - 24-letnik je storil napako v 4. ovinek steze in si dodatneje zakompliciral popoldan v Barceloni. Nizozemec se na stezi ni uspel prebiti mimo Georga Russella in se zatorej odločil za strategijo treh postankov, ki se je izkazala za najhitrejšo.
  2. George Russell (Mercedes; 3. mesto) - Britanec je na štartu ugnal Carlosa Sainza v Ferrariju, vendar večino dirke za seboj zadrževal oba Red Bulla. Naposled je bil Russell primoran premoč priznati hitrejšima dirkalnikoma, a nadaljuje niz uvrstitev med pet najboljših na vsaki dirki letošnje sezone.
  3. Lewis Hamilton (Mercedes; 5. mesto) - Hamilton je po kontaktu s Kevinom Magnussenom v prvem krogu dirke nazadoval povsem na začelje. Britanec je kljub vsemu nadaljeval z dirkanjem in se uspel prebiti vse do 4. mesta, ki pa ga je naposled moral predati Sainzu zaradi pregrevanja dirkalnika.
  4. Valtteri Bottas (Alfa Romeo; 6. mesto) - Tudi Finski dirkač nadaljuje niz izvrstnih uvrstitev in praktično lastnoročno vzdržuje švicarsko ekipo v boju za 5. mesto z ekipo Alpine. Bottas je bil prehiter za preostale dirkalnike v sredini, vendar še vedno prepočasen za boj z najboljšimi tremi ekipami.
  5. Charles Leclerc (Ferrari; DNF) - Charles Leclerc je štartal dobro in že na štartu odbil prvi napad Maxa Vesrtappna in si nato zgradil udobno vodstvo. Do 26. kroga dirke je Monačan dirkal brez napake, vendar na cedilu ga je pustila Ferrarijeva pogonska enota in primoran je bil dirko predčasno zaključiti.
  170 votes
  Deli svoj rezultat

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje