Alpine in Fernando Alonso o novi pogodbi na dirki v Silverstonu

0

Dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso se je v najelitnejši razred motošporta vrnil v sezoni 2020 in jasno dal vedeti, da se ni vrnil za le kakšno sezono, temveč ima namen v Formuli 1, kljub štiridesetim letom, ostati.

Njegova ekipa ima na klopi za rezervne igralce lanskoletnega prvaka prvenstva F2 Oscarja Piastrija, ki pa si bo moral najti sedež v eni izmed preostalih ekip. Za zdaj se zdi, da je Alpine naklonjen podaljšanju sodelovanja z Alonsom. Pogovori naj bi se začeli 3. julija v Silverstonu.

“Bil bi zelo presenečen, če bi se upokojil. Kljub štiridesetim letom se še vedno zdi, da lahko dirka na najvišjem nivoju. Fernando ima v sebi še vsaj tri ali štiri leta dirkanja.”

Je dejal njegov nekdanji moštveni kolega (kot rezervni dirkač) pri McLarnu Pedro de la Rosa.

Alonso je v letošnji sezoni osvojil le 2 točki svetovnega prvenstva, medtem ko jih je Esteban Ocon domov odnesel že 24. Serija slabših rezultatov bi Alonsa utegnila prisiliti pogledati po drugi ekipah. V zadnjem času se je omenjalo Aston Martin, vendar gre za zdaj le za oddaljene govorice.

Iz prejšnjih sezon lahko potrdimo, da je med pogajanji Fernanda Alonsa v zraku vedno veliko govoric. Spomnimo, da je prav Alonso leta 2014 spodbujal namigovanja v medijih, da bi utegnil prestopiti k Red Bullu, nato pa je Ferrari podpisal pogodbo s Sebastianom Vettlom in Španec je moral spakirati kovčke, zato gre takšna namigovanja vzeti z rezervo.

Binotto: “Postalo je jasno, da moramo odgovoriti na hitrost Red Bulla”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje