Alfa Romeo v Miamiju pričakuje boj z McLarnoma

0

Izgleda, de se je Valtteri Bottas dobro spoprijateljil z letošnjim dirkalnikom ekipe Alfa Romeo – C42. Finec se je v Imoli še tretjič v letošnji sezoni zavihtel med točke in osvojil 5. mesto. Še najbolj pa preseneča destvo, da je bil v primerjavi s konkurenti v sredini daleč najhitrejši.

A po slabšem začetku sezone so vrste strnili tudi pri McLarnu in Lando Norris je po dirki v Imoli dejal, da je ekipa iz Woking v tem trenutku udobno tretja najhitrejša ekipa v karavani. Šef inžinirjev pri italijansko-švicarski ekipi, Xevi Pujolar, pa se z izjavo 22-letnega britance ne strinja, saj meni, da lahko njegova ekipa v Miamiju napada mesta tik pod zmagovalnim odrom.

“Pričakujem, da bomo močnejši kot v Imoli, saj je konfiguracija steze takšna, ki bi nam načeloma morala ustrezati. Preizkusili smo jo v simulatorju in informacije nakazujejo, da bi se lahko borili z ekipama kot so Alpine in McLaren.”

Vendar Pujolar poudarja, da bodo po šprinterskem dirkaškem vikendu v Imoli mnoge ekipe želele preizkusiti nadgraditve in razmerja moči bi se lahko ponovno nekoliko zasukala.

Pujolar si v Miamiju želi uspešne kvalifikacije, saj jih je ravno slaba štartna pozicija v Imoli stala še boljšega rezultata.

“Upam da bomo štartali nekoliko višje kot v Imoli in to bi pomagalo v boju z ekipami, ki so nam enakovredne. Vendar je potrebno opozoriti, da vse ekipe intenzivno nadgrajujejo dirkalnike in ne vemo kaj bodo pripeljale v Miami.”

Norris: “McLaren je trenutno udobno 3. najboljša ekipa”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje