Vettel: “Deveto mesto višje od naših trenutnih zmožnosti”

0

Sebastian Vettel je na včerajšnjih kvalifikacijah za VN Imole pripeljal svojega AMR22 vse do zadnjega dela Q3 in bo jutrišnji šprint začel z 9. štartnega mesta. Razmočena steza in pogoste rdeče zastave so nekoliko premešale razmereja moči in štirikratni svetovni prvak je uspel svojega manj kompetitivnega Aston Martina pripeljati višje kot sicer.

Njegov moštveni kolega Lance Stroll je imel vse možnosti, da bi mu uspelo podobno, vendar je Kanadčana prehitelo deževje po zadnji rdeči zastavi v drugem delu in noben izmed dirkačev svojega časa ni uspel izboljšati.

Nemec je priznal, da v normalnih razmerah, 9. mesto ne bi bilo zelo realno za ekipo iz Silverstona:

“Kvalificirali smo se bistveno višje kot smo v tem trenutku sposobni in lahko smo s tem zadovoljni. Imel sem počasen začetek kvalifikacij, saj sem potreboval nekaj več časa, da se prilagodim dirkalniku. Na srečo je bil edini poskus drugega dela dovolj dober za Q3.”

Medtem pa Vettlu v zadnjem delu kvalifikacij – zaradi treh rdečih zastav – ni uspelo sestaviti hitrega kroga. V nasprotnjem primeru Vettel meni, da bi kvalifikacije lahko končal še višje.

“V zadnjem delu mi ni uspelo sestaviti celotnega kroga. Najprej sem sam storil napako, potem pa so prišle rdeče zastave. Nekoliko dolgočasno za navijače, vendar rezultat z veseljem vzamemo. Prvič letos se nam je uspelo prebiti v Q3 in prvič letos smo z obema dirkalnikoma prišli v Q2. Imola je za zdaj bila dobra do nas.”

Verstappen: Steza je bila zelo spolzka in težko je bilo ogreti pnevmatike

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje