Surer: “Hamilton se je razvadil hitrih dirkalnikov”

0

Formula 1 se je s sezono 2022 vrnila v obdobje aerodinamike, ki se v veliki večini zanaša na talni efekt. Pozitivna plata tega je da lahko dirkalniki skozi ovinke nesejo veliko hitrosti, vendar vidimo lahko tudi stranske učinke v poskakovanju dirkalnikov ob koncu ravnin. Mercedes je ekipa, ki jo je poskakovanje najbolj omejilo in Toto Wolff je priznal, da ekipa še ni našla korelacije informacij med zračnim tunelom in stezo, kar pomeni, da fenomen poskakovanja ne bo še rkmalu rešen.

Na prvih treh dirkah sezone se je nekoliko bolje od sedemratnega svetovnega prvaka znašel njegov moštveni kolega George Russell, ki si je s 4., 5. in 3. mestom zagotovil skupno 2. mesto med dirkači. Nedanji švicarski dirkač Formule 1 Marc Surer meni, da se je Hamilton razvadil dirkanja v boljših dirkalnikih in zatorej mu letošnji W13 prestavlja toliko več težav.

“Hamilton se razvadil dirkati v hitrih in zanesljivih dirkalnikih. Medtem ko je zadnja tri leta dirkal po tračnicah, se je George Russell bojeval s svojim Williamsom in zato mu dirkati hitro s slabim dirkalnikom ni tuje.”

Vendar Surer meni, da je imel sedemkratni svetovni prvak v začetku letošnje sezone obilo nesreče in rezultat na dirkaški lestvici ne prikazuje realnega razmerja moči teh dveh dirkačev.

“Hamilton je imel nekaj več nesreče, saj je njegova dirka v Savdski Arabiji zgledala dobro do virtualnega varnostnega avtomobila, ko so se zaprli tudi boksi. Podobno je nesrečo imel v Avstraliji, kjer ga je Russell prehitel le zaradi “poceni” postanka.”

Wolff: “Še vedno ne razumemo korelacije med zračnim tunelom in stezo”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje