Hakkinen: Hamilton bo to sprejel s težkim srcem

0
Max Verstappen in Lewis Hamilton

Sezono 2021 nam je postregla z izjemno razbuljivo bitko za naslov svetovnega prvaka. Lewis Hamilton in Max Verstappen sta drug drugega potiskala do skrajnih meja in pri tem večkrat končala izven steze. Kot pravi Mika Hakkinen, voznika tveganja ne jemljeta dovolj resno.

Verstappen in Hamilton tvegata preveč

Rivalstvo med Hamiltonom in Verstappnom je v preteklosti že povzročalo hude nesreče, med katerimi je najhujša bila ravno letos v Silverstonu. Nizozemec je pri 180 km/h zapeljal v ograjo iz gum in moral v bolnišnico, po tem, ko je v ovinku trčil s Hamiltonom. Hakkinen, ki je leta 1995 tudi sam doživel hudo nesrečo v Adelaidi, obsoja trd boj med voznikoma.

V pogovoru za angleški časnik Independent je dejal, da ni v njegovem slogu, kako se Verstappen in Hamilton borita med seboj. Kot pravi Finec, je to povezano z nesrečo, ki se mu je pripetila v aktivnih letih, po kateri je moral kar nekaj časa preživeti v bolnišnici.

Na lastni koži sem občutil kaj se zgodi, ko gre kaj narobe. Verstappen in Hamilton tega ne poznata, zato zelo veliko tvegata.

Prav tako se po besedah Hakkinena zelo zanašata na varnost avtomobila in steze.

Zanimivo leto za Hamiltona

Od dramatičnega konca sezone v Abu Dhabiju slišimo komaj kaj o Hamiltonu. Pojavilo se je nekaj govoril, da bi lahko zapustil Formulo 1. Hakkinen upa, da do tega ne bo prišlo in se bo Hamilton vrnil, vendar meni, da novi predpisi utegnejo premešati štrene.

Vozniki bodo imeli povsem drugačen bolid, zato obstaja velika verjetnost, da Mercedes v naslednji sezoni ne bo imel tako optimalnega dirkalnika kot smo bili vajeni do sedaj. “Hamiltonu bo to zelo težko sprejeti” razmišlja svetovni prvak iz leta 1998 in 1999. Pravi, da bo Hamiltonu težko pri srcu, če se bo mogel v ospredje prebijati iz ozadja, saj nima več na voljo najboljšega avtomobila.

Red Bull med konkurente za naslov svetovnega prvaka uvršča tudi Ferrari

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje