Zmeda s pravilnikom: Ferrari v Fioranu vendarle z 2018 specifikacijo

0

Zmeda je beseda s katero bi lahko povzeli začetek Ferrarijevega privatnega testiranja na dirkališču Fiorano. Z namenom, da bi svoje dirkače in inžinirje spravila v dirkaško formo je Scuderia pripravila štiridnevno testiranje v neposredni bližini Maranella. Udeležila naj bi se ga oba prva dirkača, kot tudi novi testni dirkač ekipe Robert Shwartzman, ki je v lanski sezoni dirkal v razredu Formule 2.

Prestižna italijanska ekipa je najprej naznanila, da bo testiranje opravljeno z dirkalnikom iz lanske sezone, vendar je FIA Ferrariju sporočila, da bo s tem kršil pravilnik, saj ta veleva, da ekipe ne smejo opravljati privatnih testov z lanskoletnim dirkalnikom.

Ferrari se je zanašal na nekakšen dogovor “v principu” in sicer, da FIA ekip ne bo kaznovala glede na to, da se pripravlja velika tehnična revolucija. Pravilo še ni bilo uradno potrjeno in zatorej bo Ferrari testiranje moral opravljati z 2018 specifikacijo dirkalnika.

V izjavi za javnost so zapisali:

“Program testiranja se je danes zjutraj spremenil. Kljub nadaljni razpravi o pravilu in njegovem kriteriju smo se odločili uporabiti dirkalnik iz leta 2018 – SF71H.”

Ferrari v Fioranu pripravlja 4-dnevno privatno testiranje

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje