Russell: “Veselim se razvijanja dirkalnika, ki se bo tekom sezone močno spremenil”

0

Pred Georgom Russellom je morda najpomembnešje leto v njegovi dirkaški karieri do sedaj. Britanec se po treh sezonah dirkanja pri ekipi Williams seli v moštvo Mercedes, kjer bo garažo delil s sedemkratnim svetovnim prvakom Lewisom Hamiltonom.

Sezono 2022 zaznamuje novi pravilnik za izgradnjo dirkalnikov. Russell se še posebej veseli dela z inžinirji pri razvijanju dirkalnika in postavljanju temeljev za uspešne prihodnje sezone.

“Zanimivo bo videti kakšne dirkalnike bodo zgradile ekipe in kakšno bo razmerje moči. Poleg tega se veselim razvijanja dirkalnika, ki se bo med sezono močno spremenil. Zagotovo se bodo pojavile različne interpretacije pravilnika in kakšna ekipa iz ozadja bi utegnila presenetiti.”

Nekateri zaposleni v ekipah Alpine in Aston Martin so namigovali na dobre testne rezultate, vendar jasnega odgovora najbrž ne bomo dobili vse do prvega predsezonskega testiranja.

“Poleg tega pa se seveda veselim dela z Lewisom. Privilegij je dirkati poleg najboljšega na svetu in se z njim pomeriti.”

Audi in Porsche pripravljena za vstop v F1 z McLarnom in Red Bullom

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje