Rezultati preiskave FIE bodo znani v začetku februarja

0

FIA je po dirki za VN Abu Dhabija sporočila, da bo sprožila notranjo preiskavo finala sezone 2021, na katerem je slavil Max Verstappen. Kontroverzni trenutek je prišel tik pred zadnjim krogom dirke, ko se je dirketor dirke Michael Masi odločil za predčasno nadaljevanje dirke in naj bi tako prekršil svoje jurisdikcije.

Hamiltonova prihodnost v Formuli 1 je še vedno pod vprašajem, medtem pa Mercedes zatrjuje, da ni dosegel kakršnega koli sporazuma, ki bi zahteval, da se mora Michael Masi umakniti s svojega trenutnega položaja. Tako srebrne puščice kot sedemkratni svetovni pravk naj bi čakala na odločitev FIE preden se bodo odločili o naslednjih korakih.

Poročilo naj bi bilo objavljeno v začetku prihodnjega meseca in tedaj naj bi Britanec tudi naznanil ali se namerava vrniti v karavano. Novinar britanske televizije Sky, Craig Slater je dejal, da čim dlje bo preiskava trajala, manj je možnosti, da se Lewis Hamilton vrne.

“Mercedes meni, da Michael Masi ni deloval po pravilniku in je zatorej Lewis Hamilton ozgubil naslov svetovnega prvaka. FIA si je zadala tri tedne za presikavo, ki se je začela ta ponedeljek.”

Novi predsednik FIE Mohammed Ben Sulayem bo prav tako sodeloval v preiskavi, kljub temu, da je njegov mandat nastopil šele po dirki v Združenih Arabskih Emiratih.

Video: Mercedesu v boju za naslov pomaga vojska vohunov v posebni sobi

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje