Piastri: “To ne bo zapravljeno leto; veliko se lahko naučim tudi izven steze”

0

Oscar Piastri je z določeno mero zanesljivosti osvojil prvenstvo Formule 2. Kljub temu v prihodnji sezoni ne bo sedel v enem od dirkalnikov najelitnejšega razreda motošporta. Še več: enega od sedežev bo zasedel drugouvrščeni dirkač v lanski sezoni podrazreda Guanyu Zhou, ki bo garažo delil z Valtterijem Bottasom pri Alfi Romeo.

Brez dvoma gre za dikača izjemnega talenta, ki pa zaradi političnih in finančnih zahtev ne bo deležen – po mnenju mnogih – zasluženega sedeža. Kljub temu 20-letnik iz Melbourna se zaradi situacije ne obremenjuje:

“Definitivno ne mislim, da bo to zapravljeno leto. Seveda bi si želel biti na stezi, vendar veliko je kar se lahko naučim tudi izven nje. Spremljal bom Fernanda in Estebana in poazoval kako se dirkalnik razvija tekom sezone in kako se bosta proti težavam le tega znašla. Z delom v simulatorju jima bom poskusil pomagati.”

Piastri se bo v prihodnji sezoni pogosto pojavljal Alpinov dirkač na prvem prostem treningu dirkaškega vikenda in skupaj z inžinirji se bo poglobil v telemetrijo ter ostati v čim boljši kondiciji ter položaju za priložnost v sezoni 2023. Poleg njega si sedeža želi Antonio Giovinazzi, ki je po letošnji sezoni moral pomahati v slovo Alfi Romeo.

Ricciardo: “O notranjosti dirkalnika ne vem prav veliko”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje