Je Mclaren nehote razkril skrivnosti novega dirkalnika?

0

McLaren je prva ekipa Formule 1, ki je javnosti ponudila vpogled svoj nov dirkalnik. Ekipa iz Wokinga je na Instagramu objavila sicer dodobra zakrito fotografijo nove šasije MCL36, s katero pa je morda že izdala nekatere skrivnosti.

Zaradi kota, iz katerega je bil novi dirkalnik fotografiran seveda ni možno sklepati oprijemljivih zaključkov, vendar so pri McLarnu morda izdali nekaj oblikovalskih namigov, ki jih je vredno omeniti.

Najbolj očiten med njimi je zasnova glavnega zračnega vstopnika, kjer McLaren očitno ohranja koncept  iz prejšnje sezone, pri čemer sta dva elementa ohranjena v središču sklopa, medtem ko je oblika okvirja na vrhu rahlo zožena.

Vidimo lahko tudi obliko in položaj stranskih usmerjevalnikov zraka ter njihov dovod ob šasiji. Občutek je, da jih je Mclaren pri razvoju novega dirkalnika umestil nekoliko nižje ob šasiji, kot v preteklih letih.

Odločitev za to oblikovno spremembo je bila v veliki meri posledica sprememb predpisov, pri čemer morajo biti merila dimenzij karoserije in položaj SIPS (Side Impact Protection Spars) sedaj višji kot v zadnjih nekaj sezonah.

V ospredju lahko vidimo, da se nos ne le nagne navzdol, ampak se tudi zoži navznoter, kar nakazuje, da bo ekipa poskušala prenesti vitko obliko nosu, kot je imela zadnjih nekaj let, čeprav prilagojeno novim zakonskim omejitvam glede višine konic nosu in interakcije z elementi prednjih kril.

Omeniti velja tudi, da obstaja nekaj indicov, da bodo ekipe leta 2022 zaradi večih dejavnikov ponovno uporabile t.i. pull-rod sistem vzmetenja. Ti razlogi so povezani s spremembo geometrije vzmetenja, glede na to, da so bili pokončni podaljški, ki so se uporabljali v zadnjih nekaj sezona prepovedani, kar bo vplivalo na položaj vzmetenja in posledično poti zračnih tokov proti vstopu v stranski podstavek, ki bo verjetno nameščen nižje.

Znanih vse več podrobnosti o novem Ferrariju

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje