Capito: “Pogajanja z Albonom niso bila zapletena kot je izgledalo”

0

CEO ekipe Williams Jost Capito je razkril, da pogajanja z Alexandrom Albonom niso bila tako težavna kot je izgledalo navzven. V enačbo Albon-Williams se je zaradi dolgoletnega sodelovanja z britanskim dirkačem tajskih korenin vmešal Red Bull in iztisnil možnost Albonove vrnitve v letu 2023 v Milton Keynes.

Poleg tega pa z Albonovim prestopom k Williamsu ni bil zadovoljen Toto Wolff, saj britanska ekipa uporablja Mercedesove pogonske sklope, medtem ko je Albon dirkač s pogodbo z ekipo, ki je do nedavnega uporabljala Hondine. Šef Mercedesa je v drugi Williamsov dirkalnik poskusil posesti Nycka de Vriesa, prvaka iz serije Formula E, vendar mu je tudi to spodletelo.

“Red Bull je za Alexa resnično poskušal najti sedež, zato pogajanja sploh niso bila težka. Prav tako do Mercedesa nimamo nikakrških dolžnosti ko pride do izbire dirkačev. Izbiramo dirkače, ki so najboljši za ekipo.”

63-letni Capito je dolgo bil del Volkswagen skupine, ki s Formulo 1 simpatizira v zadnjih mesecih in naj bi svoj vstop naznanila še Januarja.

Ricciardo: “O notranjosti dirkalnika ne vem prav veliko”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje