Binotto ostaja šef Ferrarijeve F1 ekipe

0

Ferrari je potrdil, da tudi po zadnji kadrovski reorganizaciji, Mattia Binotto ostaja šef F1 ekipe iz Maranella.

Slavna italijanska znamka je potrdila, da bo vodja ekipe iz Maranella še naprej opravljal svojo funkcijo. Binotto, ki je bil predtem tehnični direktor Ferrarija v F1, je vlogo šefa ekipe prevzel leta 2019, ko je na tem položaju zamenjal Maurizija Arrivabeneja.

Pri Ferrariju so napovedali novo kadrovsko reorganizacijo s ciljem, da bi italijanska znamka poskušala doseči svoj cilj ogljične nevtralnosti do leta 2030, medtem ko bo nadaljevala svoje delo na način, ki je skladen s Ferrarijevo zgodovino in dirkaškemu DNK”.

V Ferrarijevem sporočilu za javnost je zapisano: “Nova organizacijska struktura bo dodatno spodbujala inovacije, optimizirala procese in povečala sodelovanje tako interno kot s partnerji, s čimer bo razširila vodstveno ekipo tako s spodbujanjem notranjih talentov kot s številnimi ključnimi strateškimi zunanjimi sodelavci.”

Binotto bo še vedno poročal izvršnemu direktorju Ferrarija Benedettu Vigni, ki je dodal: “Naša nova organizacija bo povečala našo agilnost, ki je bistvenega pomena za izkoriščanje priložnosti, ki so pred nami v tem hitro razvijajočem se okolju.”

Nekdanji predsednik FIE Jean Todt naj bi se po 13. letih vrnil k Ferrariju

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje