Anderson: “Če bi moral na koga staviti, bi stavil na Red Bull”

0

Formula 1 s sezono 2022 začenja novo poglavje. Ekipe, ki naj bi nove dirkalnike že zgradile in sedaj opravljajo razne simulacije le teh, so ob tem morale slediti novim tehničnim dirketivam, ki naj bi dirkanje naredile še zanimivejše.

Nekdanji inžinir ekip Jordan, Stewart in Jaguar Gary Anderson verjame, da ima Red Bull največ možnosti, da v prihodnji sezoni pomete s konkurenco.

“Če bi moral na koga staviti, bi stavil na Red Bull. Dober razlog stoji za tem zakaj se o Adrianu Neweyu govori, da lahko vidi potovanje zraka skozi dirkalnik s prostim očesom.”

Red Bull sicer še nikoli ni najspretneje začel sezone, ko so bile v igro pomešane nove tehnične dirketive. Leta 2009, bi lahko trdili, da je prav zaradi dvojnega zadnjega krilca Brawn, pred Red Bullom, osvojil konstruktorski naslov.

“Adrian bo pristopil s konceptom, ki ne nujno daje najboljših rezultatov takoj, vendar na dolgi rok so nekateri koncepti primernejši kot drugi. Občutek ti velikokrat pove v katero smer razvijati dirkalnik, vendar na papirju se stvari lahko velikokrat izkažejo drugače kot v realnosti.”

Sezona 2022 bi se lahko izkazala za prelomno, saj vse ekipe začenjajo gradnjo dirkalnikov povsem z ničle.

“Red Bull je vedno bil zelo močan v razvoju. Tudi ko so se odločili za stvari, ki niso delovale so hitro obrnili ladnjo in nadoknadili zaostanek.”

Anketa: Bo George Russell premagal Lewisa Hamiltona?

 

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje