Zakaj je Max Verstappen napadel že v 5. ovinku?

0

Večino dirke za VN Abu Dhabija je izgledalo, da bo Lewis Hamilton slavil rekordni osmi naslov svetovnega prvaka, vendar je varnostni avto v zadnjem krogu povsem premešal karte in v boljšo pozicijo – nova mehkejša različica pnevmatik – postavil Maxa Verstappna.

Že po nekaj ovinkih zadnjega kroga je bilo jasno, da ima Nizozemec bistveno več oprijema kot Hamilton in ta je napadel že v 5. ovinek steze. Oče Jos Verstappen in nekateri drugi navijači so odločitev, da Britanca napade tako zgodaj sprejeli z začudenjem, saj je Verstappen imel pred seboj sedaj dve dolgi ravnini na katerih je moral braniti.

“Vedel sem, da imam boljšo končno hitrost. V trenutku, ko sem bil spredaj sem vedel, da bom lahko nadzoroval obrambo. V kolikor bi bil zadaj, bi on lahko kadarkoli zaprl vrata. Prehitevanje sem moral opraviti tam, da sem potem lahko nadzoroval potek dirke.”

Jos Verstappen je po povedanem dodal, da najbrž tudi Hamilton ni pričakoval manevra, saj je v ovinek zapeljal široko, da bi s seboj na ravnino vzel čim več hitrosti.

Novi predsednik FIE ne bo imel milosti, če je Hamilton prekršil pravila

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje