Wolff prepričan: Mercedes bi uspel s pritožbo, če bi sodilo redno sodišče

0

Le nekaj ur po tem, ko so pri Mercedesu ne bodo pritožili na rezultat dirke v Abu Dhabiju, v kateri je njihov voznik Lewis Hamilton v zelo kontroverznih okoliščinah izgubil osmi naslov svetovnega prvaka, se je šef moštva iz Brackleya Toto Wolff z novinarji pogovarjal o svojih občutkih.

Mercedes je v četrtek zjutraj potrdil, da se ne bo pritožil na odločitev komisarjev, ki je sledila kontroverzni zmagi Maxa Verstappna na dirkališču Yas Marina Circuit, ko je Nizozemec po sporni odločitvi Michaela Masija postal svetovni prvak.

Šef ekipe Toto Wolff je dejal, da Mercedes naslova ne želi osvojiti na sodišču, kljub temu pa ostaja prepričan, da bi pritožba uspela.

Wolff je za The Race povedal:

Težava z ICA (Mednarodnim pritožbenim sodiščem FIA) je način, kako je strukturirana. FIA v resnici ne more opraviti svoje domače naloge in obstaja razlika med imeti prav in doseči pravico. Imamo zelo močan primer in če pogledate s pravne strani, če bi sodili na rednem sodišču, bi bilo skoraj zagotovljeno, da bi zmagali.

“Torej potrebno je ugotoviti: kako lahko zagotovimo, da se bodo v takšnih situacijah v prihodnje sprejemale prave odločitve?”

Wolff izrazil dvom, da se bo Hamilton naslednje leto vrnil v F1

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje