Vettel upa, da bo imel Schumacher v prihodnji sezoni konkurenčnejši dirkalnik

0

Sin sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja, Mick Schumacher, je uspešno opravil s svojo prvo sezono v kraljici motošporta. 22-letni Nemec svojo prvo sezono pri ekipi Haas zaključil na zadnjem mestu v dirkaški razvertitvi, skupaj s svojim moštvenim kolegom Nikito Mazepinom.

Ameriška ekipa je že na začetku sezone dala jasno vedeti, da letošnjega dirkalnika ne bo nadgrajevala, temveč se bo raje osredotočila na prihodnjo sezono in nove tehnične omejitve. Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vetttel, ki v primeru Schumacher pogosto opravlja vlogo mentorja, upa, da bo mladenič v prihodnji sezoni imel konkurenčnejši dirkalnik:

“Od daleč je težko reči kako napreduje, saj je dirkalnik prepočasen za doseganje dobrih rezultatov v sredini, vendar od blizu je napredek viden. V kvalifikacijah se je nekajkrat kvalificiral v Q2, na dirki pa se dobro boril s hitrejšimi dirkalniki in jih zadrževal za seboj.”

Vettel je nadaljeval, da je Schumacherjava forma dvignila celotno ekipo in jih motivirala k nadaljnem delu, v sezoni, ko jim nič ni šlo po načrtih.

“Ekipa je sezono začela nekaj korakov nazaj, vendar Mick je bil s tem vseeno zadovoljen in trdo delal, da bi se rezultati izboljšali. Eden izmed prvih, ki so prispeli v paddock in eden izmed zadnjih, ki so odhajali.”

Berger stopil v bran Masiju: Sprejel je drugačno odločitev, a ne zato, da bi komu pomagal

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje